IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
15:46 | 27 април 2014
Обновен: 10:36 | 2 септември 2024

Спестиха дузпа за „моряците” и на „Армията”

Спестиха дузпа за „моряците” и на „Армията”

По материала работи: Борис Проданов
Спестиха дузпа за „моряците” и на „Армията”

ЦСКА и “Черно море” завършиха при резултат 2:0 в мач от 35-ия кръг на "А" група. Още в 7-ата минута “моряците” осъществиха изключително опасна атака на “Армията”, която завърши с пас към Бакари, но нападателят на варненци, който бе останал очи в очи с Мболи, стреля над вратата. Все пак с известно закъснение страничният рефер вдигна флага за засада.
В 36-ата минута ЦСКА поведе. Иван Стоянов подаде към Гъргоров, който технично с външен фалц му върна топката. Бившият нападател на “Лудогорец” я пое и след фалцов изстрел с десния крак не остави шанс на Китанов.
Само 2 минути по-късно отлична триходова комбинация завърши с пас с пета на Гъргоров към Ивайло Чочев, който стреля, ударът му се отби в крака на Кирил Котев и влезе за втори път в мрежата на “моряците” - 2:0 за ЦСКА.В 45-ата минута “Черно море” можеше да върне едно попадение след шут на Божилов от воле и рикошет в крака на Фо-Поре, но топката се отби в лявата греда и излезе в корнер.
След час игра “Черно море” трябваше да получи право да изпълни дузпа, но реферът Георги Димитров реши да не отсъди 11-метров наказателен удар. В тази ситуация Фо Поре върна към Мболи, вратарят на “червените” сбърка като подаде към Коконов, след което се хвърли да поправи своята грешка и удари с ръка нападателя на “моряците”. Съдията обаче видя, че Коконов е симулирал и не духна свирката.
Димо Атанасов като на шега в 80-ата минута можеше да намали. Добре отправената от него топка обаче размина с малко вратата на домакините. В самия край на мача и Бекир Расим пропусна да се разпише. Удар и на Домовчийски също не намери целта.
След мача наставникът на “Черно море” Георги Иванов коментира: “Вкараха ни след грешки 2 гола. Това се оказа фатално. Държахме мача в останалото време и ги неутрализирахме. Не успяхме да си реализираме положението. Дузпата беше чиста, при това с червен картон. Все по-често имаме мачове, които се решават от съдиите. Срамота! Има си шеф на арбитрите, нека да мисли колко рефери трябват на мач. Щом шестима не могат да бъдат коректни, нека сложат 12. Това беше една от последните победи на ЦСКА.”
В класирането ЦСКА е на 3-то място с 64 т., а “Черно море” е 6-ти с 51.
ЦСКА – “Черно море” 2:0
1:0 Стоянов (36), 2:0 Котев(38, авт.)
ЦСКА: Мболи, Попов, Василев, Менди, Фо Поре, Сънди, Чочев (62 - Маркович), Стоянов, Косоко (53 - М.Петров), Гъргоров, Силва
“Черно море”: Китанов, Александров, Станчев, Котев, Венков, Паланков, Бергонси, Георгиев (46 - Домовчийски), Божилов (71 - Расим), Коконов (61 - Д.Атанасов), Бакари
Червен картон: Фо Поре
Съдия: Георги Димитров

Коментари

Новини Варна