IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
11:22 | 29 април 2014
Обновен: 11:06 | 21 август 2024

„Юнак” аут за европейското

„Юнак” аут за европейското

По материала работи: Борис Проданов
„Юнак” аут за европейското

Двама от основните състезатели в мъжкия национален отбор на България – варненецът Велислав Вълчев („Черноморски юнак”) и Ярослав Вовк отпадат поради контузии от състава за европейското първенство по спортна гимнастика. Шампионатът за мъже, жени, младежи и девойки ще се проведе от 12 до 25 май в "Арена Армеец" в София.
"Вълчев претърпя операция на глезена, а Вовк е с разкъсани мускулни влакна на рамото. За съжаление те няма да може да играят на европейското първенство", каза президентът на БФ по спортна гимнастика Красимир Дунев.
Отборите в топ 24 при мъжете и жените се класират за Европейските олимпийски игри в Баку 2015, а топ 16 при младежите и девойките - за младежките олимпийски игри в Китай през лятото на тази година. Родната централа благодари на Министерството на спорта, които са превели всички суми за домакинството на надпреварата. България получи пет комплекта нови уреди за шампионата.
"Първите делегации ще пристигнат в София на 10 май. На 12-и започват официалните тренировки, а на 14 май стартира състезанието при девойките. Подготовката на българите продължава", добави Дунев. Той съобщи и конкретните цели на българските отбори.
"Целта е класиране в топ 24 отборно мъже за Европейските игри, един финал може би на Александър Батинков на земя, а при младежите квота за Китай, финал отборно в топ 24 и финал на уред", заяви Дунев.
От „Черноморски юнак” вторият национал е Христос Маринов. Той е сигурен титуляр за първенството.
България за последно беше домакин на голямо състезание по спортна гимнастика преди 30 г. - на световно първенство във Варна.

Коментари

Новини Варна