IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
11:28 | 29 април 2014
Обновен: 05:02 | 21 август 2024

Четирима варненци в национала по баскет

Четирима варненци в национала по баскет

По материала работи: Борис Проданов
"Черно море" е на победа от полуфинал

Новият селекционер на националния отбор за мъже Георги Младенов обяви разширения състав на тима, с който ще започне подготовка за квалификациите за Евробаскет 2015. Той ще разчита на 22-ма баскетболисти, които трябва да се явят на първия лагер на 1 юли.
Асен Великов и Симеон Илиев са представители на „Черно море - Порт Варна“. Легендарната варненска школа ще бранят още Божидар Аврамов и Александър Янев, но те вече са състезатели на шампиона „ЛУКойл-Академик”.
Подготовката ще продължи 40 дни. Както е известно България попадна в група с отборите на Черна гора, Израел и Холандия. Мачовете ще се играят през месец август, като първия кръг е на 10-и, а последният на 27-и. Вече е ясно, че тимът ни ще участва в приятелски турнир в Оберварт (25 - 27 юли). От 1 до 3 август пък тимът ни ще е домакин на международен турнир в новата зала „Арена Ботевград“, като участие са потвърдили тимовете на Дания и Румъния и се търси четвърти отбор.
Борис Проданов

Коментари

Новини Варна