IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
11:50 | 3 май 2014
Обновен: 08:46 | 31 август 2024

УЕФА разследва 9 отбора за неспазване на финансов феърплей

УЕФА разследва 9 отбора за неспазване на финансов феърплей

По материала работи: Златина Добрева
УЕФА разследва 9 отбора за неспазване на финансов феърплей

Девет футболни клуба са заплашени от наказание от УЕФА заради неспазване на правилата на финансов феърплей. Европейската централа разследва случаи на общо 76 европейски клуба, от които е изискано да предоставят допълнителна информация, за да докажат, че са спазвали финансовия феърплей през сезон 2013/2014.
Имената на застрашените отбори не се споменават. „УЕФА може да потвърди, че от 237 клуба, които през сезон 2013/2014 са се състезавали в европейските турнири, от 76 е поискано да предоставят допълнителна информация. Разследването приключи при 67 клуба, а при останалите девет продължава. Допълнителна информация ще бъде предоставен, когато процесът приключи“, съобщават от футболната централа.
Целта на финансовия феърплей е да се гарантира, че клубовете не могат да харчат повече, отколкото печелят в продължение на определен период от време, така че да не натрупат голям дълг.
Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че ще бъде разочарован, ако УЕФА не накаже клубовете, които са нарушили правилата.
Според някои източници сред най-вероятните заподозрени са английският Манчестър Сити и френският ПСЖ, както и сръбският Цървена звезда.

Коментари

Новини Варна