IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
13:30 | 8 май 2014
Обновен: 08:29 | 21 август 2024

“Титани”-те се завръщат в националния шампионат

“Титани”-те се завръщат в националния шампионат

По материала работи: Борис Проданов
“Титани”-те се завръщат в националния шампионат

Трети нов отбор ще участва в бейзболното първенство на България в сравнение с миналия сезон. След 10-годишно отсъствие от националния шампионат в надпреварата за държавната титла реши да се включи тимът на “Титани” (Вн), който се присъединява към “НСА-Лъвове” (Сф) и “Атлетик” (Кз), също завръщащи се след различни по времетраене прекъсвания. Така в първенството тази година ще играят общо 9 отбора, като се прибавят миналогодишните участници – шампионът “София Блус”, вицешампионът “Девълс” (Дуп), бронзовият медалист “Атлетик” (Сф), четвъртият “Бизони” (Бл), 5-ият “Академици” (Сф) и 6-ият “Юнак” (Сф).
Включването на варненци наложи промени както в програмата, така и в наредбата за провеждане на първенството през сезон 2014-а. Шампионатът ще бъде открит по предварителен план тази неделя (11 май) и ще бъде разделен на 2 финални фази – първа, в която отборите ще се срещнат всеки срещу всеки по 2 пъти с разменено гостуване, и втора, в която ще се проведат плейофи за титлата по схема на директна елиминация. Всички срещи ще се играят в класически формат от 9 ининга, с изключение на мачовете на “Титани”-те, които ще бъдат в по 7 ининга.

Коментари

Новини Варна