IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
07:36 | 9 май 2014
Обновен: 09:37 | 4 октомври 2024

"Моряците" още мислят за победа срещу "ЛУКойл"

"Моряците" още мислят за победа срещу "ЛУКойл"

По материала работи: Борис Проданов
"Моряците" още мислят за победа срещу "ЛУКойл"

ЛУКойл-Академик победи Черно море - Порт Варна с 93-74 в първия мач от полуфиналната серия в НБЛ. Отборите се срещнаха в зала „Универсиада” в София, тъй като залата на шампиона в Правец не отговаря на изискванията за минимален капацитет в тази фаза от баскетболното първенство. „Студентите” показаха класа и в малко моменти от срещата преднината им не беше двуцифрена. Мач №2 от серията е в събота, отново в София, след което варненци ще бъдат домакини на третата среща.
С надежда, но и реализъм посрещна загубата на своя Черно море треньорът на варненци Денислав Коцев. След мача той каза: "Започнахме много сковано и според мен това се отрази на целия мач. Проблемът е, че те играха много силно в нападение, а ние - не толкова добре в защита. Все пак серията е до три победи, така че дали във втория или в третия мач, надявам се, че имаме сили за победа."
Наставникът отбеляза и отсъствието на Дамян Кандич от терена заради травма.
"Дамян Кандич е контузен, но имаме уверението на лекарите, че в събота ще играе", допълни той.

Коментари

Новини Варна