IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Спорт
12:14 | 14 май 2014
Обновен: 21:12 | 3 октомври 2024

27 000 лв. награди за “Спортувай в твоя град”

27 000 лв. награди за “Спортувай в твоя град”

По материала работи: Борис Проданов
27 000 лв. награди за “Спортувай в твоя град”

Bарна ще бъде домакин на второто издание националната спортна програма “Спортувай в твоя град” след проведените празници в Плевен, Русе, Пловдив, Благоевград и Кюстендил, съобщи началникът на отдел “Спорт” в общината Кристиана Генчева, която днес имаше и рожден ден. Общият награден фонд е 27 000 лв., под формата на парични и предметни награди. За 17 май общината отваря врати за безплатно ползване на спортната си база.

Празникът ще бъде в събота, 17 май, част е от инициативата за Официален ден на спорта в България и в подкрепа на Международния ден на предизвикателството. Всеки ще може да се включи в състезания по лека атлетика (1 – 5 км), колоездене (2 – 8 км) и баскетбол 3х3, като участниците са разпределени в три възрастови групи момичета и момчета 12 – 14 г.; 15 – 17 г. и 18+. Проявата ще се проведе на Амфитеатъра под Пантеона в Морската градина с начален час 9 и официално закриване и награждаване на призьорите 12 ч. Записването за участие ще се извършва половин час по-рано на мястото за провеждане.
Специално внимание на събитието ще бъде отделено на децата. Професионални аниматори ще ги забавляват с интересни спортни игри с награди. Организаторите са подготвили богата програма.
Класираните на първите три места в отделните спортове ще си разпределят награден фонд и предметни награди. Най-добрите в леката атлетика и колоезденето над 18 г., както и баскетболният отбор - шампион над 18 г., ще участват на националните финали в програмата в Албена на 14 - 15 юни.

Коментари

Новини Варна