IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
11:24 | 15 май 2014
Обновен: 15:49 | 5 октомври 2024

Спорт “залива” Варна до края на седмицата

Спорт “залива” Варна до края на седмицата

По материала работи: Борис Проданов
Спорт “залива” Варна до края на седмицата

От 16 до 18 май ще има турнир по морски многобой за Купата на Началника на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” и Кмета на град Варна.
Състезанието е в акваторията на Варненския залив и Варненското езеро. Състезанието е по гребане, ветроходство, хвърляне на хвъргало в цел, правене на морски възли, теглене на въже, съобщиха от пресцентъра на общината.
Спортните бази на общината отварят врати за безплатен достъп на граждани на 17 май - Ден на българския спорт и на работещите в сферата на спорта. Същият ден се организира и празник “Спортувай в твоя град”. Той започва в 9 ч. на Амфитеатъра под Пантеона в Морската градина и е в подкрепа на Международния ден на предизвикателството и Национален ден на спортиста.
Всички граждани, които желаят да се възползват от безплатното ползване на обектите трябва предварително да резервират желания час и желаното игрище при служителя на съответния обект. За посетителите на Ледена пързалка входът също ще е платен, а кънките ще бъдат предоставени безплатно.
Денят на предизвикателството е ден за спорт и физическа активност, ден за здраве и нови приятели. В него могат да участват поне за 15 минути всички, които желаят - с конкретна физическа дейност или любимо спортно занимание. Желанието на организаторите е масовият спорт да достигне до по-голям брой участници, които да станат част от европейската кампания за здравословен начин на живот. В програмата на състезанието са застъпени трите най-практикувани спорта – бягане, колоездене и баскетбол 3х3.

Коментари

Новини Варна