IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
10:27 | 17 май 2014
Обновен: 06:40 | 5 октомври 2024

Дворецът ще е готов за Евроволей 2015

Дворецът ще е готов за Евроволей 2015

По материала работи: Борис Проданов
Дворецът ще е готов за Евроволей 2015

Дворецът на културата и спорта във Варна ще е домакин на европейското първенство по волейбол за мъже догодина. В това увери вицепрезидентът на баскетболния Черно море Симеон Варчев, който е най-добре запознат с нещата около предстоящия ремонт на съоръжението. В последните дни се заговори, че освен в София мачове ще се играят и в новата "Арена Ботевград" заради неяснотите около залите в Пловдив, Варна и Русе. Както е известно, България приема европейското заедно с Италия и трябва да участваме с два града. Финалите пък ще са в "Арена Армеец".
"Бавят ни бюрократични проблеми. Там се чака по 40-50 дни, направо съм се хванал за главата. Всичко се движи. Надявам се, че ремонтът ще бъде завършен наесен и всичко ще бъде наред. Виждам строителството да започне в края на юли или началото на август, но хората, които ще го правят, ме увериха, че ще бъде завършено в рамките на два месеца. Един казва едно, друг казва друго. Според мен септември – октомври залата ще бъде завършена", заяви за "7 дни спорт" Варчев.
От европейската федерация по волейбол направиха инспекция и останаха доволни от "Арена Ботевград". Варна обаче остава приоритет на федерацията, а окончателното решение ще се вземе в края на годината, когато ремонтът на ДКС, който ще струва 5 млн. лв., трябва да е приключил.

Коментари

Новини Варна