IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
05:01 | 18 май 2014
Обновен: 14:25 | 5 октомври 2024

Рафа приземи Гришо в Рим

Рафа приземи Гришо в Рим

По материала работи: manager
Рафа приземи Гришо в Рим

Световният номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал се класира за финала на силния "Мастърс" от сериите 1000 в Рим, след като приземи нашето момче Григор Димитров, побеждавайки го с 6:2, 6:2.

Това е и най-лесната победа за Матадора срещу хасковлията, а освен това Надал направи поредна огромна крачка към защита на титлата си от турнира.

Надал се представяше неубедително в последно време и за първи път в кариерата си испанецът бе в серия от 4 мача със загубен сет на клей, но днес прекъсна серията си.

Той ще спори на финала срещу Новак Джокович, като сблъсъкът между двамата ще се състои утре. Срещата започна много трудно за Гришо, тъй като нашето момче допусна да бъде пробит на нула още в първия гейм на мача, след което Рафа затвърди пробива и стигна до аванс от 2:0 гейма.

Двамата си взимаха подаванията в следващите няколко гейма, но испанецът стигна до втори пробив за 5:2 и в крайна сметка се възползва от втория си шанс. Той имаше пред себе си три възможности да пробие, след като Григор имаше много неубедителен сервис гейм.

Испанецът след това си взе най-важния гейм в сета и така стигна до преднина с 1:0 сета. Вторият сет започна много лошо за нашето момче и неговият потивник успя да пробие сервис гейма му, дошли след непредизвикани грешки на самия Гришо.

В следващия гейм Григор имаше шанс да върне пробива, но изпусна и двете си възможности, като по този начин Надал затвърди реализирания пробив и поведе с 2:0 гейма.

Испанецът стигна и до нови две възможности за втори пробив при 3:1 гейма и успя да се въпзолзва, повеждайки с 4:1, а след това си взе собствения си сервис гейм.

Рафа стигна и до шанс за трети пробив с цената на мачбол при 5:1, но Гришо спаси ситуацията и си взе подаването. Нашето момче достигна и до точка за пробив в следващия гейм на испанеца. Рафа обаче го спаси и си взе подаването, за да спечели мача.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна