IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
11:32 | 19 май 2014
Обновен: 11:57 | 5 октомври 2024

„Спартак” и „морето” в турнир за деца

„Спартак” и „морето” в турнир за деца

По материала работи: Борис Проданов
„Спартак” и „морето” в турнир за деца

Варна за 2-ри път ще е домакин на турнир от националната програма „Децата и футболът”. Мачове се провеждат също в Бургас и Стара Загора. Варненският турнир се организира от Асоциацията на българските футболисти, БФС и община Варна и е под патронажа на кмета на града Иван Портних.
Във второто издание ще участват осем отбора. В група „А“ са „Спартак 1918“, „Шумен 2010”, „Провадия“ и „Изида“ (Добрич), а в група „Б“ – „Черно море“, „Добруджа“, „Ботев“ (Нови пазар) и „Юнак” (Варна). Отборите са от деца на 12 години. а съставите – от 8 полеви играчи и вратар. Двубоите ще се играят на два терена с размери 70/45 м, като при равенство в редовното време ще се изпълняват по 3 дузпи.
Мачовете започват на Спортен комплекс „Младост” в четвъртък. Първите срещи от 10 ч. са „Спартак 1918“ – „Провадия“ и „Изида“ – „Шумен 2010“. От 11 ч. са мачовете „Черно море“ – „Ботев“ (Нови Пазар) и „Добруджа“ – „Юнак“.
Предвидени са и индивидуални награди – за най-добър вратар, най-добър защитник, най-добър полузащитник, най-добър нападател, голмайстор, най-техничен състезател, най-полезен състезател, най-добър състезател и най-добър треньор.

Коментари

Новини Варна