IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
18:52 | 19 май 2014
Обновен: 09:55 | 16 август 2024

Четирима варненци в национала по баскет

Четирима варненци в национала по баскет

По материала работи: Борис Проданов
Петко Делев

Старши-треньорът на младежкия национален отбор по волейбол Петко Делев обяви разширения състав за младежкия национален отбор, който ще играе в дивизия А на Европейското първенство през лятото.
16 баскетболисти ще започнат подготовка във Варна на 31 май, като в момента се организират контроли извън България за средата на месец юни между 12-и и 15-и. Освен това между 25 и 30 юни отборът ни ще участва в силен международен турнир. След първите контролни срещи подготовката най-вероятно ще продължи с лагер в Ботевград.
Денислав Вутев, Ангел Пейчинов, Николай Стоянов и Венелин Христов са варненците, които са избрани да топат за "лъвовете".
Помощници на Петко Делев в щаба на тима ще бъдат Хрисимир Димитров и Георги Бакалов. Европейското първенство за единствения ни тим за подрастващи, който се състезава в дивизия А, започва на 8 юли в Ретимно.
Делев, който е треньор на ИУ - Варна, каза,че се е спрял на 16 човека в разширения състав, заради краткото време за подготовка и за да има по-голямо спокойствие в момчетата. Той изрази надеждата си баскетболистите да пристигнат за лагера в добро физическо състояние и добави и че извиканите момчета, родени през 1995-а са показали добро ниво през сезона и трябва да има застъпване с по-големите и приемственост за следващата година, която ще бъде върхова за тях.

Коментари

Новини Варна