IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
13:30 | 20 май 2014
Обновен: 07:33 | 3 септември 2024

Китанов и Гонзо в анкетата “Футболист на футболистите”

Китанов и Гонзо в анкетата “Футболист на футболистите”

По материала работи: Борис Проданов
Китанов и Гонзо в анкетата “Футболист на футболистите”

Вратарят на “Лудогорец” Владислав Стоянов е новият носител на приза “Футболист на футболистите”. За пръв път в историята на анкетата, организирана от Асоциацията на професионалните футболисти в България, вратар стига до най-високото отличие.
“Черно море” се намеси на 2 пъти в анкетата. Очаквано за “Треньор на треньорите” бе обявен наставникът на “Лудогорец” Стойчо Стоев, който тази година завоюва златен дубъл. Веднага след него обаче е Георги Иванов, който направи страхотен сезон на “Тича”.
Халфът на ЦСКА Ивайло Чочев стана “Най-добър млад футболист”, а негови подгласници Кирил Десподов (“Литекс”) и стражът на “Черно море” Георги Китанов. Последният в момента е на лагер с националите в Правец преди контролата на “лъвовете” срещу Канада в петък. Очаква се Китанов да дебютира за тима именно срещу американците. Младокът е викан от Любослав Пенев и преди, но само в разширения състав.
Новото попълнение на “Спортинг” (Лисабон) Симеон Славчев бе отличен с приза за “Най-прогресиращ играч” в А група. Наградата “Кавалер на честната игра” отиде при “Берое”.
За цялостен принос към футболната игра бе отличен Мартин Петров, а неговият съотборник в ЦСКА Тодор Янчев получи специална награда в последния момент от организаторите.

Коментари

Новини Варна