IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
10:05 | 21 май 2014
Обновен: 03:37 | 5 септември 2024

"Морето" играе за победа в Ботевград

"Морето" играе за победа в Ботевград

По материала работи: Борис Проданов
"Морето" играе за победа в Ботевград

"Цяла година играем мач за мач. В Ботевград срещу „Балкан” излизаме за победа, пък каквото се случи", коментира преди първата среща за бронзовите медали в надпреварата на НБЛ между „Балкан” и „Черно море” треньорът на варненци Денислав Коцев.
Той добави, че „Балкан” са силен тим с добър треньор.
"Те имат добър и дълъг балансиран състав, контузиите на техни състезатели ще е шанс за младите баскетболисти и те ще са много мотивирани", смята специалистът.
Президентът на „Черно море - Порт Варна” Симеон Варчев пък допълни, че четирите успеха в редовния сезон срещу „Балкан” нищо не означават.
"Онези мачове бяха други от психологическа гледна точка. Сега двубоите са за медали и двата отбора ще бъдат максимално мобилизирани", смята треньор №1 на Варна за ХХ век.
За тримата контузени играчи на „Балкан” Варчев каза, че двама от тях са от основната петица, но срещите за медалите са с различен заряд и понякога отсъствието на звездите няма такова значение. Според него баскетболистите на „Балкан” ще бъдат по изморени от баскетболистите на „Черно море - Порт Варна”, защото имаха 5 мача в полуфинала срещу „Левски”.
"Искаше ни се да играем финал, но явно потенциалът и силите ни са за борбата за бронза - каза още президентът на клуба. - Ако спечелим бронзовите медали това ще е една успешна година за отбора - втори за Купата и трети в първенството. За полуфинала с „ЛУКойл-Академик” специалистът каза, че четвъртата среща е подсказала, че отборът не е добре с възстановяването.
"Тимът на „ЛУКойл-Академик” бяха много по-добре възстановени - категоричен е той. - След като изоставаме в нещо трябва да вземе мерки.”
„Черно море - Порт Варна” отпътува за Правец днес.
За 19 ч. е предвидено едно занимание в Правец. Утре сутринта е ден за почивка и разходка. Вечерта „Черно море - Порт Варна” ще тренира в Ботевград, но часът на заниманието още не е ясно. За петък сутринта също е предвидено 1 тренировка, а мачът е от 19 ч.

Коментари

Новини Варна