IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
12:28 | 21 май 2014
Обновен: 12:12 | 16 август 2024

„Черно море” ще пази титлата си в турнир за деца

„Черно море” ще пази титлата си в турнир за деца

По материала работи: Борис Проданов
„Моряците” ще играят за втора титла в детски турнир

„Черно море” (родени 2002 г.), иска да запази титлата си от 2-ия на турнир от националната програма „Децата и футболът”. Треньорът на тима Ники Кънчев заяви пред Медийна група „Черно море”, че възпитаниците му са отлично подготвени за мачовете и ще направят всичко възможно да съхранят купата от миналата година.
Мачове от турнира се провеждат във Варна, Бургас и Стара Загора. Варненският турнир се организира от Асоциацията на българските футболисти, БФС и община Варна и е под патронажа на кмета на града Иван Портних.
Във второто издание ще участват 8 отбора. В група „А“ са „Спартак 1918“, „Шумен 2010”, „Провадия“ и „Изида“ (Добрич), а в група „Б“ – „Черно море“, „Добруджа“, „Ботев“ (Нови пазар) и „Юнак” (Варна). Отборите са от деца на 12 г.. а съставите – от 8 полеви играчи и вратар. Двубоите ще се играят в 2 полувремена по 25 минути и на 2 терена с размери 70/45 м, като при равенство в редовното време ще се изпълняват по 3 дузпи.
Мачовете започват на стадион "Младост” в четвъртък. Първите срещи от 10 ч. са „Спартак 1918“ – „Провадия“ и „Изида“ – „Шумен 2010“. От 11 ч. са мачовете „Черно море“ – „Ботев“ (Нови Пазар) и „Добруджа“ – „Юнак“. В петък преди обед са финалите и награждаването.
Предвидени са и индивидуални награди – за най-добър вратар, най-добър защитник, най-добър полузащитник, най-добър нападател, голмайстор, най-техничен състезател, най-полезен състезател, най-добър състезател и най-добър треньор.
Иначе „моряците”, които станаха 3-ти в Елитната футболна група до 19 г., ще получат медалите си в четвъртък в 16,45 ч. Секретарят на ЗС на БФС Пепи Петров ще връчи отличията на тима на стадиона под Аспаруховия мост. След това предстои мач с „Добруджа” от зоналното първенство на тази възрастова група.

Красимир Николов
Борис Проданов 

 

 

Коментари

Новини Варна