IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
18:14 | 23 май 2014
Обновен: 20:22 | 16 октомври 2024

Невиждан цирк в Ботевград, "Морето" печели бронза!

Невиждан цирк в Ботевград, "Морето" печели бронза!

По материала работи: Борис Проданов
Невиждан цирк в Ботевград, "Морето" печели бронза!

Мачът за 3-ото място в НБЛ Балкан – Черно море - Порт Варна бе прекратен, след като ръководството на ботевградчани изведе отбора от залата.
След постепенно натрупване на напрежение съдиите бяха замеряни с бутилки от трибуните, а срещата бе прекратена при резултат 32:30 в полза на гостите. Част от феновете скочиха да бият съдиите, недоволни от решенията на реферите, които според тях са в ущърб на местния отбор. Арбитри на дербито бяха Борислав Пелтеков, Ивайло Ресиловски и Николай Цинцарски, а дежурен представител на родната федерация е бившият национал Любомир Амиорков.
Днес отборите се срещнаха в Арена Ботевград и Черно море - Порт Варна завършва на 3-то място в НБЛ. След като бе отсъдена служебна победа на варненци в първия мач от серията за 3-о-4-о място, стана ясно, че няма да се играят други срещи.
По наредба в протокола за мача се записва победа с 20:0 за Черно море и се анулират всички следващи срещи от серията.
Този случай е без аналог в българския баскетбол и представлява апогей на всички простотии, които се случиха в баскетбола ни през последните месеци. "При резултат 32:30 за нас бе свирено техническо на противника, при което човек от ръководството на Балкан влезе на терена и изведе отбора им", обясни причината за прекратяването на срещата треньорът на варненския тим Денислав Коцев.
В момента Черно море пътува към Варна.

Коментари

Новини Варна