IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
12:41 | 10 юли 2015
Обновен: 03:32 | 2 септември 2024

Варненски атлети на среща с Мишел Обама

За игрите на “Спешъл Олимпикс” в САЩ пращаме 23-ма спортисти

По материала работи: Борис Проданов
Варненски атлети на среща с Мишел Обама

На 25 юли в Лос Анджелис първата дама на САЩ Мишел Обама ще открие Световните летни олимпийски игри за хора с умствени затруднения. Тази година се очакват над 7000 участници и около 500 000 зрители на мащабното събитие.

България заминава с най-голямата си делегация “Спешъл Олимпикс” до момента, като ще бъдем представени от 23-ма спортисти в 10 дисциплини. Едни от най-големите ни надежди за медал са варненските сестрите-близначки Ваня и Таня Иванови. Те ще представят България в състезанието с ролери.

„Започнахме да караме преди месец и половина. Първите няколко пъти се случваше да падаме, но мислим че сме се научили да караме ролери добре. Вълнуваме се и се надяваме да спечелим“, казаха сестрите пред Медийна група “Черно море”.


Друга от големите ни надежди е състезателят по конен спорт Велико Великов.


„От 3 години яздя и се чувствам много добре, когато го правя. Моят кон се казва Венера, но на Игрите ще трябва да привикна към нов жребец. Абсолютно съм подготвен и отивам с нагласата да победя“, изрази оптимизъм Велико.

Световните летни олимпийски игри за хора с умствени затруднения ще се проведат в периода от 25 юли до 2 август в Лос Анджелис, САЩ. Тази година се откриват 4 нови дисциплини. Това са голф, вдигане на тежести, боулинг и именно надпреварата с ролери.


За изпращането във Варна в дневния център “Ривиера” се проведе стилно парти. На него атлетите ни получиха награди и пожелания за успех в голямото състезание.


Денислав Киров

 

Коментари

Новини Варна