IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
16:15 | 28 октомври 2024
Обновен: 18:08 | 28 октомври 2024

Седем отбора са сигурни за Premier лига на АМФЛ-Варна

Тази седмица са последните мачове от квалификациите

По материала работи: Александър Дечев
Седем отбора са сигурни за Premier лига на АМФЛ-Варна

Само един кръг преди края на квалификациите за формирането на четирите лиги в АМФЛ-Варна доста въпросителни за състава им отпаднаха. Най-силния ешелон - Premier лигата вече е ясна на над 50 процента. Цели седем отбора си гарантираха участие в елита, като тази седмица ще се решат и останалите пет. Става дума за WINBET Varna, Fullmax, Порто, МФК Балерини, МФК Монтана, МФК Тича и Феникс.
Както е известно, четирите лиги през този сезон ще са с по 12 тима, като съставът им се определя чрез квалификации.

Ето какво се случи в двубоите тази седмица:
МФК Монтана си гарантира и на теория място в Premier лигата на АМФЛ-Варна за сезон 2024/25, след като надигра Скрита Сила (Мъдрево) с 6:0 за шестата си победа в двубой от шестия кръг на квалификациите. Дегирменджи заби хеттрик и стана Играч на мача, а останалите попадения за тима от северозапада реализираха Неджет, Камбата и Дани.
МФК Балерини ще бъде съперник на Монтана в елита, тъй като също постигна шести успех - с 9:2 над МФК Волов. По два гола за победата отбелязаха МИРЧЕВ, Калински и Иванов, който стана №1 в срещата, а останалите бяха дело на Игнатовски и на съперниковия футболист Георгиев, поразил два пъти собствената си мрежа. Михнев и Димитров вкараха за "шуменци".
Date Palm би ФК Дружба с 8:4 и двата тима се изравниха на второто място, което дава място в Premier лигата. По три пъти се разписаха Василев и Георгиев, който стана MVP, а по веднъж точни бяха Диремсзян и Иванов. За "добричлии" с по две попадения се отчетоха Стоянов и Боята.
АМФК Лудата Банда постигна четвъртата си победа, надигравайки с 5:1 МФК Импакт 2 - iGaming, и е сериозно в играта за първите две места в своя поток. Петров блесна с хеттрик, ставайки Играч на мача, а по един гол добавиха Алекс и Великов. Почетното за опонента бе дело на Велчев.
Red Partners удари с 12:3 FC Inazuma. С пет гола изригна Серафимов, който бе избран за №1 в двубоя, а останалите бяха вкарани от Василев (3), Костадинов (2), Кардашев и Вълев. За загубилия тим се разписаха Стоев (2) и Компютъра.
АМФК Лудата банда 2 се справи с ФК Брайтън, побеждавайки го с 5:2. Мишо бе над всички, наниза четири попадения и стана MVP, а едно добави Димитров. За "чайките" точни бяха Иванов и Георгиев.
МФК Тича стана поредният тим, който и на теория си осигури място в Premier на АМФЛ-Варна, след като постигна пета победа в двубой от предпоследния шести кръг на квалификациите - с 11:5 над Вино и Мезе. Стефанов избухна с пет гола, по два добавиха Танев и Косев, а по един - Вальо и Старшината. За съперника реализираха Вълев (2), Симеонов, Енчев и Николов. Играч на мача стана Косев.
WINBET Varna, който също ще играе в най-елитната дивизия, надигра с 2:0 The Unity за шестия си пореден успех. Точни бяха Александров и Калчев, като първият от двамата стана №1 в срещата.
МФК Феникс също си гарантира място в Premier лигата, след като се справи без проблеми с Castalia 2 - 7:0. Марков се отчете с хеттрик, което му донесе приза MVP, а другите попадения бяха дело на Пасков (2), Колито и Лазаров (автогол).
Спейс Тийм би с 9:4 Mazy Beach. Стойков блесна с хеттрик и бе избран за Играч на мача, В.Вълчев и Букоев се разписаха два пъти, а по веднъж това сториха GALE и Чефо (автогол). За "плажните" вкараха Кашкавала (2), Боксер и Аквамен.
МФК Импакт Варна разби с 9:1 Castalia. Вълчев бе над всички, вкарвайки четири гола, които му донесоха наградата за №1 в двубоя. Останалите реализатори за победителите бяха Веселинов (2), Станчев (2) и Николов. Почетно за съперника се разписа Попов младши.
МФК Порто постигна победа и в шестия си двубой от пресявките за формирането на четирите лиги на АМФЛ-Варна, след като надви с 3:0 класния тим на ФК Любимец 13 - Варна. Жилчук, Симеонов и Радев донесоха успеха на "португалците", а вратарят им Добромир Господинов стана Играч на мача.
Fullmax си гарантира място в Premier лигата след победа с 4:1 над Supporters United FC. Стоянов, Неделчев (избран за №1 в срещата), Атанасов и Колца реализираха за спечелилия тим, а Оулд - за загубилия.
МФК Монтана 2 се справи с МФК Тича 2, надигравайки го с 8:2. Yonchev 9 отново показа форма, забивайки хеттрик, по два пъти вкараха Каменов и Тефък, а веднъж - Бончев. За опонентите им два гола отбеляза Валентин. За MVP бе определен Веселин.
МФК Приятели би с 6:4 MFC Old School и е с шансове за участие в Premier лигата. Кирилов избухна с хеттрик, което му донесе званието Играч на мача, а Тодоров, Николов и Стоянов (автогол) бяха автори на останалите попадения за победителите. За "старата школа" реализираха Хасанов (3) и Иванов.
След служебната победа в миналия кръг, сега Digital United надигра с 10:3 Инженери и вече е с шест точки. Wild се отчете с три гола, по два добавиха Миро, Гастака и Seth, който бе избран за №1 в сблъсъка, а Жорката порази собствената си мрежа. За загубилия тим два пъти точен бе Бакърджиев, а веднъж - Тунчев.Победи за Therma Village, Фермополис и Park the bus
Therma Village би убедително с 15:6 Fonax и завърза интригата за второто място в група "Д" на квалификациите за лигите на АМФЛ-Варна.  С по четири гола се отчетоха Стойков, който стана Играч на мача, и Ташев, а останалите бяха дело на GAZZA (3), Секов, Минчев и Димитров. За опонента вкараха Павел (2), Коцето (2), Давидов и Ахмед.
Фермополис би с 6:3 ФК Горното. Йорданов заби хеттрик и бе определен за №1 в срещата, Даката добави две попадения, а Ванко - едно. За загубилия тим три пъти точен бе 100-ян.
Park the bus се справи с Odessos, надделявайки с 6:3. Цвятков (MVP) и Енев реализираха по два пъти, а Димитров и Панчев - по веднъж. За съперника им вкараха Белолипетский, Шалахин и Дементьев.

Коментари

Новини Варна