Варна 20°
fallback
Спорт
13:00 | 28 октомври 2024
Обновен: 17:20 | 28 октомври 2024

Пьотр Нестеров влезе в Топ 400 на световния тенис

Григор Димитров остава на девета позиция в ранглистата

По материала работи: Александър Дечев

Григор Димитров остана на девето място в световната ранглиста на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР). 33-годишният българин, който достигна до втория кръг на турнира във Виена през миналата седмица, увеличи актива си на 3740 точки.

За Димитров в следващите дни предстои участие в последната за годината надпревара от сериите "Мастърс" в Париж. Той е поставен под номер 8 във френската столица и ще стартира директно от втория кръг.

Втората ракета на България Адриан Андреев се изкачи с едно място и вече е 209-и. Най прогресиращият българин в ранглистата тази седмица е продкутът на школата на Черно море-Елит (Варна) Пьотр Нестеров, който прескочи 24 места и вече е №384. Неговият прогрес се дължи на финала, който достигна на турнира на клей в Санта Маргерита ди Пула (Италия) преди седмица.

Илиян Радулов пък записа ново рекордно класиране на сингъл. Той дебютира сред първите 700, като се изкачва с четири места до 697-ото с 40 точки.

Италианецът Яник Синер води убедително с 11420 точки, като вече си гарантира, че ще завърши годината като номер 1 в света. Втори остава Карлос Алкарас (Испания) със 7120 точки, а трети продължава да бъде Александър Зверев (Германия) с 6805 точки.

Автор на статията:
Александър Дечев
тенис Черно море Елит тенис черно море Елит Пьотр Нестеров Пьотр Нестеров италия Пьотр Нестеров Черно море Елит Пьотр Нестеров ранглиста Пьотр Нестеров тенис Пьотр Нестеров турнири
0 коментара
fallback
fallback