IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Спорт
12:30 | 28 октомври 2024
Обновен: 15:08 | 28 октомври 2024

Гришо: Ако се класирам за финалите на ATP, ще е черешката на тортата

В противен случай ще се боря за това догодина, казва тенисистът

По материала работи: Александър Дечев
Гришо: Ако се класирам за финалите на ATP, ще е черешката на тортата

"Ако играя на финалите на АТП - ще е супер. Ако не - ок. Не искам този турнир да хвърля сянка върху представянето ми тази година. Но съм достатъчно зрял да мога да правя разликата между това, което се получава, и това, което не се получава. Сега съм в съвсем различна позиция, защото всичко много зависи и от моето тяло. Тази година се случиха много хубави неща, но и много, които не бяха толкова добри, особено с тялото ми. Важното е да виждаш винаги положителното. Ако се представя по най-добрия начин, ще съм щастлив. И ако се класирам, ще е черешката на тортата. Ако не - ще съм претендент догодина", заяви Григор Димитров в интервю за Eurosport.

Българинът от няколко дни е в Париж, където се подготвя за участието си на последния турнир от "Мастърс 1000" сериите през годината. Той говори за добрия сезон.

"Усещането от отличното представяне миналата година никога няма да изчезне. Като играч винаги помниш моментите, в които си се представил добре в даден турнир. И да го постигна на този етап в кариерата си, означава далеч повече. Мачът срещу Стефанос Циципас, краят на тайбрека, беше невероятен. И двамата играхме на много високо ниво. Направо летях по корта. Със сигурност мога да оценя този сезон като един от най-добрите в моята кариера", смята Гришо.

Григор Димитров вече е девети в света

Хасковлията засегна и темата с оттеглянето на Рафаел Надал и Доминик Тийм от тениса.

"Тъжно е. Преди няколко дни видях Доминик във Виена. В такива моменти няма как и аз да не се замисля за живота след тениса. Всичко си има начало и край, разбира се, но когато видиш да се оттеглят играчи, с които си отраснал и които в продължение на толкова много години са те подтиквали да бъдеш по-добър, това сякаш отнема частица от самия теб", сподели Димитров.

"Уважавам новото поколение и всички негови представители, но ние се забавлявахме много извън корта и непрестанно се шегувахме един с друг. Сега не виждам това сред по-младите играчи. Липсва ми здравословната конкуренция, но, както казах, изпитвам голямо уважение към тенисистите от новата генерация", допълни най-добрият българският тенисист.

"Знам, че рано или късно идва времето на всички ни и че моето ще е по-скоро в сравнение с повечето играчи, но мисля, че още не съм толкова близо. Ще продължавам да се боря и да правя всичко по силите си, за да остана на най-високото ниво. Ако тялото ми ми позволи да продължа да играя по начина, по който го правя в момента, ще бъда много щастлив", каза още Димитров. 

Коментари

Новини Варна