IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
18:17 | 23 октомври 2024
Обновен: 20:45 | 23 октомври 2024

Държавата купи акции за 30 млн. лв. от дружеството, което е собственик на Стадион "Варна"

Министерският съвет взе решение да бъдат закупени 30 000 бройки по 1000 лева

По материала работи: Александър Дечев
Държавата купи акции за 30 млн. лв. от дружеството, което е собственик на Стадион "Варна"

Държавата ще стане акционер в „Спортен комплекс Варна” АД чрез придобиване на 30 000 броя нови обикновени поименни акции, с номинална стойност и емисионна стойност 1000 лева всяка една. Именно това е Акционерното дружество, което е ангажирано с построяването на стадион "Варна".

Ето какво гласи официалното съобщение от Министерския съвет:

"Министерският съвет прие Постановление за одобряване на промени по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2024 г. във връзка с увеличаване капитала на търговско дружество и Решение на Министерския съвет за придобиване на акции от държавата във връзка с увеличаване капитала на търговско дружество

С Решението се предостави съгласие държавата да придобие 30 000 броя нови обикновени поименни акции, с номинална стойност и емисионна стойност 1000 лева всяка една, във връзка с увеличаването на капитала на „Спортен комплекс Варна“ АД, гр. Варна, след извършване на парична вноска в размер на 30 000 000 лв.

С Постановлението се одобряват промени по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2024 г. за допълнителни плащания в частта на финансирането на бюджетното салдо за сметка на централния бюджет в размер на 30 000 000 лв., за придобиване на акции от увеличаването на капитала на „Спортен комплекс Варна” АД - гр. Варна и извършване на паричната вноска. 

Държавата участва в увеличаването на капитала едновременно и при същите условия, при каквито и частните акционери на дружеството".

Коментари

Новини Варна