IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
11:00 | 21 октомври 2024
Обновен: 13:27 | 21 октомври 2024

Ясни са победителите в Shorthanded Regatta 2024

Общо 14 яхти над 24 фута се пуснаха по дистанцията Варна-Балчик и обратно

По материала работи: Слав Велев
Ясни са победителите в Shorthanded Regatta 2024

Общо 14 яхти над 24 фута се пуснаха по дистанцията Варна-Балчик, Балчик-Варна на завършилата късно вчера Shorthanded Regatta 2024.

Събитието, което се проведе между 18 и 20 октомври, завърши с тържествена церемония по награждаване на победителите. Купите връчи лично кап. Светлозар Тенев, главен съдия на регатата.

Ето и всички отличени:

В клас ORC Дивизя "А" триумфира Лъчезар Братоев с яхта "LZ Yachting 1991", следван от Явор Колев с яхта "Parea" и Христо Андреев с "Kiara X".

В клас ORC Дивизия „В“ победител е Иван Цветков с яхта „Darina“, втори е Деян Кръстев с „Mowgli“, а трети – Емил Костурков с „BO Braya“.

В клас ORC Дивизия "C" на първо място е яхта "Kalina" с шкипер Андрей Стафунски, следвана от "Proxima", управлявана от Свилен Дойков, и "Vlada" от Артем Бидниченко.

Павлин Надворни, който се състезава с яхта „Ana Bella“, бе отличен със статуетка, защото единствен бе напълно сам по време на състезанието. В останалите лодки бяха по двама състезатели.

Регатата бе закрита от адвокат Стоян Киров, един от основните „виновници“ събитието да го има. Той благодари на всички, които са помогнали за провеждането на състезанието, преминало по традиция с изключителен феърплей, и пожела догодина то да е още по-мащабно.

Ентусиастите от „Лакърдии от кокпита“, видео подкаст за ветроходство и яхти, подготвят специален епизод за регатата. 

Коментари

Новини Варна