Варна
fallback
Спорт
19:04 | 20 октомври 2024
Обновен: 02:54 | 21 октомври 2024

Дуду върна Черно море на победния път

Варненци надиграха Хебър с 1:0 на "Тича"

По материала работи: Александър Дечев

Черно море записа победа с 1:0 при домакинството си на Хебър в мач от отложения 8-и кръг на efbet Лига. „Моряците“ бяха по-стойностния отбор на терена и заслужено стигнаха до трите точки на стадион „Тича“. Попадението за варненци реализира Дуду в 75-ата минута.

Черно море се опита да създаде домакински натиск от началото на двубоя, но въпреки че владееше повече топката, не успя да застраши сериозно вратата на Хебър. В 8-ата минута Дуду и Виктор Попов разиграха добре топката по десния фланг, като последния центрира остро в наказателното поле, където обаче Исмаил Иса се размина с кълбото.

В 17-ата минута Дани Мартин се контузи и бе заменен от Цветомир Панов. В 24-ата минута „моряците“ изпълниха заучено свободен удар, като Уеслен пусна топката към точката за изпълнение на дузпа, където Васил Панайотов не успя да отправи удар към вратата на Марсио Да Роса. Само три минути след многоходова комбинация преминала през Васил Панайотов, Мазир Сула и Дуду, последният пусна остро подаване на задна греда греда, където Уеслен нанесе удар, но вратарят на гостите успя да спаси и улови топката на голлинията.

В 41-вата минута Даниел Димов сгреши в опита си за подаване и позволи на Макни да го блокира и да изведе Шейх Диаманка, който отправи силен удар от десетина метра, но ударът му премина опасно покрай вратата.

В 50-ата минута Дуду опита удар по диагонала, но стражът на гостите отново спаси. В 52-рата минута Дуду проби по десния фланг и намери Васил Панайотов, който от няколко метра обаче не успя да нанесе хубав удар.

В 75-ата минута Черно море все пак успя да пробие защитата на Хебър. Едгар Пашеко пусна пас към Клаудиу Кешеру, който се завъртя и стреля към вратата, но стражът на гостите изби. Топката попадна в Дуду, който от близо не сгреши за 1:0.

Съставът на Черно море: Пламен Илиев, Влатко Дробаров, Даниел Димов, Виктор Попов, Дани Мартин (17-Цветомир Панов – 46-Асен Дончев), Васил Панайотов, Ренан (60-Едгар Пашеко), Дуду, Уеслен Жуниор (79-Начо), Исмаил Иса (46-Клаудиу Кешеру), Мазир Сула.

Автор на статията:
Александър Дечев
Черно море Черно море Хебър Черно море Тича Дуду Пламен Илиев Влатко Дробаров Даниел Димов Виктор Попов Васил Панайотов Мазир Сула
0 коментара
fallback
fallback