IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
14:40 | 20 октомври 2024
Обновен: 22:13 | 20 октомври 2024

Обявиха броя на арестуваните след вечното дерби

Трима от тях са задържани заради наркотици

По материала работи: Александър Дечев
Обявиха броя на арестуваните след вечното дерби

Министерството на вътрешните работи оповести какъв е броят на арестуваните преди, по време и след дербито между Левски и ЦСКА на Националния стадион „Васил Левски“, съобщава Dsport.

Общият брой арестувани около дербито, завършило с успех за „сините“ с 1:0, е 7. Трима фенове са задържани заради притежание на наркотични вещества, двама са арестувани заради опит да внесат пиротехника на стадиона, един е установен в кражба, а друг не е изпълнил полицейско разпореждане и затова е бил арестуван.

Най-голямото дерби на българския футбол се игра пред около 30 000 „сини“ и „червени“ привърженици, като хубавото е, че по време на мача не бяха изстрелвани ракети и бомби между секторите на двата отбора, както се случваше на няколко пъти в последните години.

Преди дербито се е наложила намеса на полицията по време на шествието на феновете на Левски. Органите на реда са предотвратили сблъсъци на „синята“ агитка с „червени“ привърженици по време на шествието на запалянковците на Левски към стадиона.

Коментари

Новини Варна