Варна 16°
fallback
Спорт
17:00 | 15 октомври 2024
Обновен: 21:23 | 15 октомври 2024

Варна има балканска шампионка по спортно катерене

Клуб Варнаклайминг излъчи още един финалист на турнира в Гърция

По материала работи: Александър Дечев

Отборът на Варнаклайминг се завърна от Кожани, Гърция, където участва на балканско първенство по спортно катерене. Варненци имат балкански шампион на боулдър - Ралица Белчева. Тя е носител на титлата и в дисциплина трудност за тази година от Скопие.

Тимът от морската столица участва в южната ни съседка с трима състезатели. Двама от тях бяха финалисти! Гери Чоранова се класира 19-та, Мишо Рафаилов е четвърти, а Рали Белчева - шампион.

"В това събитие, организирано изключително добре от нашите колеги и приятели имаше много добра атмосфера, много усмивки, много спортсменство и изключителна конкуренция. Спортистите бяха много подготвени, а организаторите се постараха да ги затруднят на макс.  В крайна сметка, въпреки че условията за тренировки по боулдър в нашата зала не са от най-перфектните, се оказва, че знаем как да подготвим нашите състезатели. С тази задача са заети Десислава Стоянова и Росен Рафаилов. Без да губим време продължаваме подготовката за Балканското първенство за деца, юноши и девойки в дисциплина трудност. Ще бъде организирано и проведено на 26-27.10 от нас-Варнаклайминг с подкрепата на Община Варна и Българска федерация по катерене и алпинизъм", пишат от клуба на фейсбук страницата си.

Автор на статията:
Александър Дечев
Варна катерене Варна Варнаклайминг Варнаклайминг Балканиада балканско по спортно катерене боулдър Ралица Белчева Росен Рафаилов
0 коментара
fallback
fallback