IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
17:00 | 15 октомври 2024
Обновен: 19:10 | 15 октомври 2024

Варна има балканска шампионка по спортно катерене

Клуб Варнаклайминг излъчи още един финалист на турнира в Гърция

По материала работи: Александър Дечев
Варна има балканска шампионка по спортно катерене

Отборът на Варнаклайминг се завърна от Кожани, Гърция, където участва на балканско първенство по спортно катерене. Варненци имат балкански шампион на боулдър - Ралица Белчева. Тя е носител на титлата и в дисциплина трудност за тази година от Скопие.

Тимът от морската столица участва в южната ни съседка с трима състезатели. Двама от тях бяха финалисти! Гери Чоранова се класира 19-та, Мишо Рафаилов е четвърти, а Рали Белчева - шампион.

"В това събитие, организирано изключително добре от нашите колеги и приятели имаше много добра атмосфера, много усмивки, много спортсменство и изключителна конкуренция. Спортистите бяха много подготвени, а организаторите се постараха да ги затруднят на макс.  В крайна сметка, въпреки че условията за тренировки по боулдър в нашата зала не са от най-перфектните, се оказва, че знаем как да подготвим нашите състезатели. С тази задача са заети Десислава Стоянова и Росен Рафаилов. Без да губим време продължаваме подготовката за Балканското първенство за деца, юноши и девойки в дисциплина трудност. Ще бъде организирано и проведено на 26-27.10 от нас-Варнаклайминг с подкрепата на Община Варна и Българска федерация по катерене и алпинизъм", пишат от клуба на фейсбук страницата си.

Коментари

Новини Варна