Варна 15°
fallback
Спорт
09:30 | 12 октомври 2024
Обновен: 17:19 | 16 октомври 2024

Илиев: Искаме да продължим да сме на върха в групата, но трябва да се потрудим

Люксембург не е случаен отбор, категоричен е националният треньор на България

По материала работи: Александър Дечев

Националният селекционер на България Илиан Илиев говори преди предстоящия двубой срещу Люксембург. Срещата от Лига C на Лигата на нациите е тази вечер от 19:00 часа на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Илиев заяви, че „лъвовете“ искат да останат на върха в своята Група 3, но отборът трябва да се потруди за това.

„За щастие, нямаме контузени играчи. Така дойдоха от отборите и така продължават да са, надявам се, че днес няма да стане нещо неочаквано. В двете интензивни тренировки футболистите показаха голямо желание, надявам се да го вкарат и утре в мача и естествено да сме спокойни. Тези положителни резултати задължават, но не трябва да ги вкарваме играчите в някаква преса, защото в спорта няма на всяка цена. Имаме дълга седмица и настроението е добро. С наближаването на мача мълчанието е по-голямо и се надявам да не е от притеснение, а заради концентрацията“, заяви Илиан Илиев.

"Имали сме и по-лоши ситуации. Няма от началото да търсим негативни сценарии. Публиката ни даде увереност. В Пловдив публиката е футболна. Надяваме се хора от цяла България да дойдат да ни подкрепят“, каза още той.

„Люксембург не е случаен отбор. Подхождаме с уважение към противника, който направи силна кампания за Европейско, стигна до бараж, загуби от Грузия и знаем, че не срещаме най-добре представящият се отбор от нашата група. Добре е, че ни мислят за фаворит, но трябва да уважаваме противника. И срещу Северна Ирландия имаше трудни моменти, но хората ни помогнаха да излезем от тях“, коментира националният селекционер.

„Ние имаме няколко варианта за състав, но го оставяме за деня на мача. Утрото е по-мъдро от вечерта. Хората се интересуват от състава, кой ще влезе и кой ще излезе. Това е добре. По-добре е така дори и с критика, отколкото да срещаме безразличие“, коментира той.

„Точковата разлика е много близка. Със сигурност ако победим Люксембург, те отпадат от борбата, защото ще им дръпнем със седем точки. Искаме да продължим да сме на върха в групата, но трябва да се потрудим. Контролата с Франция я гледахме няколко пъти, без страх изнасяха топката, контролите са различно нещо. Двете загуби на Люксембург ни учудиха, особено втората. Две статични положения решиха мача, което говори добре за нас, защото ние се справихме със Северна Ирландия. Резултатите им не отговаря на потенциала на отбора им", каза Илиан Илиев.

Автор на статията:
Александър Дечев
Илиан Илиев Национален отбор по футбол България Люксембург България Люксембург телевизия къде ще дават България Люксембург Лига на нациите футбол български футбол
0 коментара
fallback
fallback