Варна 18°
fallback
Спорт
16:30 | 9 октомври 2024
Обновен: 21:11 | 9 октомври 2024

Кикбоксьор, лекоатлет и борец са най-добрите спортисти на Варна за август (СНИМКИ)

Церемонията по награждаването се проведе в Юнашкия салон

По материала работи: Александър Дечев

Спортистът на Варна за месец август 2024 година е Виктор Ненков. Той е състезател по кик бокс на клуб "Вокил". Виктор стана световен шампион на първенството в Унгария в стил К1, кат. 57 кг до 19 години. Негов треньор е Петър Петров.

Отбор на Варна за август тимът на "Вокил", който грабна златен и два сребърни медала от световното първенство по кик бокс в Унгария.

За спортист №1 на варненското спортно училище беше определен борецът Динко Нейков. Той е състезател в класическия стил. На Мондиала за кадети в Йордания се класира на пето място в категория до 80 кг. Негов личен треньор е Светлозар Стоянов.

В онлайн анкетата категорична победа за лекоатлета на СК "Евър" Дилян Чернополски. Той спечели сребърен медал от Европейските детски игри в Бърно (Чех) на 100 м с препятствия. Там той записа и нов национален рекорд от 13,23 сек. Дилян има и бронзов медал на 60 м от същото състезание.

Церемонията се проведе в Юнашкия салон, а отличените бяха наградени от директора на спортния отдел към община Варна Кристиян Димитров.

Автор на статията:
Александър Дечев
Виктор Ненков Виктор Ненков кикбокс Галин Димов Галин Димов кикбокс Галин Димов Вокил Вокил кикбокс Динко Нейков Динко Нейков борба Динко Нейков борба Йордания Динко Нейков спортист август Светлозар Стоянов борба Дилян Чернополски Дилян Чернополски лека атлетика Дилян Чернополски Варна спортист на Варна Цонка Господинова Цонка Господинова Евър Крум Крумов Крум Крумов Евър спортист на Варна август
0 коментара
fallback
fallback