IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
16:30 | 9 октомври 2024
Обновен: 19:13 | 9 октомври 2024

Кикбоксьор, лекоатлет и борец са най-добрите спортисти на Варна за август (СНИМКИ)

Церемонията по награждаването се проведе в Юнашкия салон

По материала работи: Александър Дечев
Кикбоксьор, лекоатлет и борец са най-добрите спортисти на Варна за август (СНИМКИ)

Спортистът на Варна за месец август 2024 година е Виктор Ненков. Той е състезател по кик бокс на клуб "Вокил". Виктор стана световен шампион на първенството в Унгария в стил К1, кат. 57 кг до 19 години. Негов треньор е Петър Петров.

Отбор на Варна за август тимът на "Вокил", който грабна златен и два сребърни медала от световното първенство по кик бокс в Унгария.


За спортист №1 на варненското спортно училище беше определен борецът Динко Нейков. Той е състезател в класическия стил. На Мондиала за кадети в Йордания се класира на пето място в категория до 80 кг. Негов личен треньор е Светлозар Стоянов.

В онлайн анкетата категорична победа за лекоатлета на СК "Евър" Дилян Чернополски. Той спечели сребърен медал от Европейските детски игри в Бърно (Чех) на 100 м с препятствия. Там той записа и нов национален рекорд от 13,23 сек. Дилян има и бронзов медал на 60 м от същото състезание.

Церемонията се проведе в Юнашкия салон, а отличените бяха наградени от директора на спортния отдел към община Варна Кристиян Димитров.

Коментари

Новини Варна