IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Спорт
13:00 | 9 октомври 2024
Обновен: 15:21 | 9 октомври 2024

Рекорден брой гимнастички пристигат за турнир във Ванра

10-ото юбилейно издание на „Морски звезди“ и Приз „Меглена Михайлова“ ще се проведе на 12 и 13 октомври в залата на НСБ „Спортпалас“

По материала работи: Слав Велев
Рекорден брой гимнастички пристигат за турнир във Ванра

На 12 и 13 октомври в залата на НСБ „Спортпалас“ край Варна ще се проведе юбилейното 10-о издание на силния турнир по художествена гимнастика „Морски звезди“ и Приз „Меглена Михайлова“.

Заявки за участие в индивидуалната и ансамблова надпревара са дали рекордните 500 гимнастички от 15 клуба в страната, които ще премерят сили в различни категории и възрастови групи.

Официалното откриване е на 12.10 (събота), от 13.30 ч., когато ще бъде връчен и Приз „Меглена Михайлова“. На 13.10 (неделя), турнира продължава с утвърдената вече гимнастрада, като ще има и томбола с предметни награди. Главен съдия е Мария Калангерова – категория Бреве и член на ТК към БФХГ.

Специални гости на проявата ще бъдат: Мария Гигова – 3-кратна СШ, почетен председател и член УС на БФХГ, чиято първа треньорка е Меглена Михайлова. Ани Бошева – председател на СК „Черноморец“ и дългогодишен съдия на турнира и член УС на БФХГ, Минка Ванкова – почетен председател на СКХГ „Грация“ и почетен гражданин на Варна, Мария Чиприянова – почетен председател на СКХГ „Чар-ДКС“ и почетен гражданин на Варна, Филипа Филипова –председател на СКХГ „Чар-ДКС“, член на УС на БФХГ и почетен гражданин на Варна и Анелия Атанасова – създател на МТ „Царица Маргарита“.

Организатори на турнира са Кристиана Генчева – председател на СКХГ „Грация“ и член на УС на БФХГ и Мая Максимова със съдействието на Община Варна.

Преди проявата на 11 октомври, от 16.30 ч., в зала „Простор“, олимпийските шампионки от Токио – Симона Дянкова и Лаура Траатс ще изнесат безвъзмезден Мастър клас.

Коментари

Новини Варна