IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
16:45 | 7 октомври 2024
Обновен: 19:19 | 7 октомври 2024

Виктория Петкова от "Варна - 2015" спечели първия етап на "Млад Олимпиец" в Северна България

Още трима представители на морската столица са в Топ 3 при юношите и девойките

По материала работи: Александър Дечев
Виктория Петкова от "Варна - 2015" спечели първия етап на "Млад Олимпиец" в Северна България

Виктория Петкова от СКТМ "Варна - 2015" спечели квалификационния турнир по тенис на маса за Купа България "Млад Олимпиец" при девойките до 19 г. в Северна България, който се проведе в Полски Тръмбеш. Над 100 юноши и девойки от северната половина на страната премериха сили за за 10-те места, даващи право на участие във финалния турнир на най-престижното състезание по тенис маса.

След като започна малко несигурно в своята група, където завърши на второ място, Петкова надигра още в първия кръг на основната схема другата фаворитка Веда Ниязиева (Попово) в инфарктен и оспорван мач с 3-2. След това записа лесно победи над Елина Йорданова (Две Могили) и Виктория Югова ("Локомотив" - Горна Оряховица). На финала варненката надигра убедително с 3-1 и Дея Куцарова (Две Могили), за да се окичи със златния медал.
Прекрасно се представи и 12-годишната надежда на "Варна - 2015" Йоана Кирилова, която не се даде лесно на какичките, завършвайки на 10-ото място, което също дава право на участие в националния финален турнир през 2025 г. Поставена последна в тежка група с Ниязиева и Балканска ("Комфорт" - Варна), малката Йони се бори до последно и си заслужи второто място, за да продължи борбата за квотите за финала. Решителен се оказа двубоят с Белослава Балканска, който Кирилова успя да обърне до 3-2. В основната схема тя направи нов подвиг, побеждавайки за първи път Хр. Давидова (Две могили), за да отстъпи за втори път след групата на Веда Ниязиева в мач за 9-10 място. Останалите момичета на "Варна - 2015" се представиха достойно. Ресена Памятних е на 19-о място, а Мелина Николова е 23-та.

При юношите на "Варна - 2015" квота за финалите догодина спечели само Михаил Трифонов, който завърши 10-и. Съдбата го изправи още в първия елиминационен кръг срещу финалиста Кирил Спиридонов ("Комфорт"), когато Мишо загуби оспорван и равностоен мач. Според очакванията добре се представиха и останалите юноши на клуба - Виктор Иванов (22-ро място), Тихомир Петров (25-о място) и Стефан Цончев (27-о място). По-неопитните Мартин Тодоров и Валентин Димитров останаха на крачка от елиминациите, заемайки 3-о място в предварителните си групи.

КЛАСИРАНЕ
НТ Купа България "Млад Олимпиец" до 19 г. - Северна България
5-6 октомври 2024 г. гр. Полски Тръмбеш 
Девойки:
1. Виктория Петкова - "Варна - 2015"
2. Дея Куцарова - "Две могили" 
3. Рая Христова - "Комфорт" - Варна
4. Виктория Югова - "Локомотив" - Горна Оряховица 
5. Бурчин Билял - "Роса" - Попово 
6. Анна Гудеманова - "Комфорт" - Варна
7. Лия Лъвчиева - "Дунав" - Русе
8. Елина Йорданова - "Две могили"
9. Веда Ниязиева - "Роса" - Попово
10. Йоана Кирилова - "Варна - 2015"

Юноши:
1. Пресиан Вачев - “Академик” - Свищов
2. Кирил Спиридонов - “Комфорт” - Варна
3. Александър Кирилов - “Комфорт” - Варна
4. Преслав Рикевски - Велико Търново
5. Виктор Димчев - “Комфорт” - Варна
6. Тома Николаев - “Комфорт” - Варна
7. Преслав Николов - “Бдинци” - Видин
8. Славомир Боянов - “Кабаков” - Шумен 
9. Константин Телешпан - “Комфорт” - Варна
10. Михаил Трифонов - "Варна - 2015"

Коментари

Новини Варна