Варна 21°
fallback
Спорт
13:00 | 7 октомври 2024
Обновен: 17:19 | 7 октомври 2024

Илиан Илиев е изненадан от неубедителните резултати на Люксембург

Националният селекционер не е решил кой ще замени Илия Груев

По материала работи: Александър Дечев

Старши треньорът на националния отбор на България Илиан Илиев каза, че все още не е решил кой да заеме мястото на Илия Груев в средата на терена в предстоящите мачове с Люксембург и Северна Ирландия от Лигата на нациите, информира БТА.

Халфът на Лийдс получи контузия в менискуса в мача с Норич през миналата седмица и бе опериран, като се очаква възстановяването му да продължи около пет месеца.

"Все още не съм решил кой ще замени Илия Груев. Контузията е по-тежка от това, което очаквахме и това е загуба за целия отбор. Сега имаме два дни повече за подготовка спрямо предходния лагер през септември, така че имаме повече дни да изпробваме варианти и да видим по кой начин ще изглеждаме най-добре", заяви Илиев пред журналисти.

Той добави, че все още не всички играчи са пристигнали, тъй като някои от повиканите са играли късно снощи, но атмосферата в отбора е добра и това го радва.

Националният селекционер бе попитан и защо в тима не са защитникът Петко Христов и халфовете Георги Миланов и Андриан Краев. Той отдели внимание само за последния.

"Анди Краев не игра девет месеца. Виждам, че се справя добре в Португалия, но му трябва още време, за да натрупа игрови ритъм. Ако продължава по същия начин, ще бъде в състава за следващите мачове през ноември. Не можем постоянно да викаме по десетина нови играчи, защото се опитваме да изградим едно ядро. Но се радвам, че обществеността се интересува кои играчи са извикани и коне - не", обясни Илиев.

Той бе попитан и какво очаква от мача с Люксембург в събота в Пловдив.

"Не трябва да подценяваме Люксембург, те са стойностен съперник. Имат много опитен отбор, а техният треньор Люк Холц е начело на тима от 14 години. Честно казано съм изненадан, че до момента нямат точка, тъй като през пролетта играха бараж за класиране на европейското първенство. Ако все пак има някакъв плюс за нас, то е, че националите на Люксембург играят по-малко по клубовете си дори и от нашите футболисти", каза още Илиан Илиев.

След първите два мача в група 2 на Лига "С" на Лигата на нациите България разделя първото място в класирането с Беларус с по 4 точки. Люксембург е на последната четвърта позиция без актив.

Автор на статията:
Александър Дечев
Илиан Илиев Илия Груев национален отбор по футбол национали футбол Адриан Краев Петко Христов Георги Миланов България Люксембург Северна Ирландия България
0 коментара
fallback
fallback