Варна 19°
fallback
Спорт
14:00 | 2 октомври 2024
Обновен: 18:25 | 2 октомври 2024

Световен ден на ходенето ще се проведе във Варна

Инициативата стартира от спирка "Джанавара" тази неделя

По материала работи: Александър Дечев

Българска федерация спорт за всички (БФСВ) съвместно с Община Варна организират за 32-ри пореден път национална спортна проява – световен ден на ходенето 2024. Проявата се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по „Програма за развитие на спорта за всички“ и е част и в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР 2021-2024“.

Поредното издание на събитието в морската столица ще стартира тази неделя (6 октомври) в 10.00 ч, от спирка „Джанавара“, в район Аспарухово, с пешеходен поход, който се организира съвместно с туристическите дружества. След активното ходене всички участници ще сe включат в томбола с много предметни награди – осигурени от организаторите.

В световен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА. Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето, като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

В Световния ден на ходенето , Българска федерация спорт за всички, предава като послание към Общините, призив за насърчаване на повече хора от всички възрастови и социални групи, към системни спортни занимания и здравословен начин на живот. 

Автор на статията:
Александър Дечев
ходене световен ден на ходенето световен ден на ходенето Варна Варна световен ден на ходенето спирка Джанавара
0 коментара
fallback
fallback