Варна 19°
fallback
Спорт
13:40 | 2 октомври 2024
Обновен: 18:26 | 2 октомври 2024

Кубрат Пулев и Махмуд Чар си отправиха взаимни заплахи на пресконференция

Двубоят е на 7 декември в София

По материала работи: Александър Дечев

Носителят на регулярната световна титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA) Махмуд Чар и претендентът Кубрат Пулев отправиха сериозни закани един към друг преди мача помежду си на 7 декември в столичната зала "Арена 8888 София", информира БТА.

На пресконференцията в хотел "Маринела", която нетрадиционно започна само с Кубрат Пулев, но без Махмуд Чар, който се присъедини към нея с няколко минути закъснение, двамата боксьори изразиха пълна увереност във възможностите си и в това, че ще спечелят срещата.

43-годишният Пулев, който има 30 победи (14 с нокаут) в 33 мача, каза, че Чар няма с какво да го изненада и че няма търпение да дойде денят на мача, за да накара противника му да се чувства обезверен.

От своя страна 40-годишният Чар, който има 34 победи (20 с нокаут) в 38 мача на професионалния ринг, отговори, че той е диамант, а диамантите стават по-твърди под напрежение и въпреки че Пулев е легенда на аматьорския бокс, в професионалния той не е доказал, че е способен да надиграва най-добрите.

Германецът Чар и българинът Пулев отдавна имаха желание да проведат този мач помежду си, като за 30 март тази година двамата трябваше да се бият в София, но тогава двубоят пропадна заради контузия на Чар в бицепса.

"Мисля, че дадохме достатъчно време на Чар да се възстанови. Операцията му не е била тежка, но само той си знае какво му е имало. Вече го виждам, че тренира сериозно. Надявам се да направим зрелищен двубой и аз да победя", каза Пулев.

Неговият промоутър Ивайло Гоцев бе запитан дали организаторите имат вариант за действие при нова подобна контузия на Чар. Той отговори, че вече е говорено с няколко бойци в тежка категория, които да бъдат включени в програмата на галавечерта, като един от тях да може да бъде съперник на Пулев, ако отново се случи нещо с Чар. При предишната галавечер през март българският боксьор се би с украинеца Игор Шевадзуцкий, който обаче не бе водил целенасочена подготовка за срещата, тъй като бе извикан в последния възможен момент.

Гоцев допълни, че от днес билетите за мача са вече в продажба и се надява да види пълна зала в София, като обеща незабравимо шоу.

Автор на статията:
Александър Дечев
Кубрат Пулев Махмуд Чар Кубрат Пулев Махмуд Чар Кубрат Пулев мач Кубрат пулев мачове Кубрат Пулев 7 декември
0 коментара
fallback
fallback