Варна 25°
fallback
Спорт
07:43 | 27 септември 2024
Обновен: 16:14 | 27 септември 2024

Фенове на Спартак нападнаха Кириакос на тренировка. Собственикът обяви, че спира финансирането

Павлин Николов щял да дава пари само за детско-юношеската школа

По материала работи: Александър Дечев

Около 50 фенове на Спартак прекъснаха тренировката на отбора във вчерашния следобед на СК „Локомотив“. Те влязоха в съоръжението през дупка от Цирковата площадка, за да избегнат частната охрана, която беше на входа. Ултрастите налетяха на треньора Кириякос Георгиу и съблякоха екипа от гърба му, а някои от тях му удариха няколко шамара, пише Блиц. Гръцкият специалист все пак е успял да избяга с мощен спринт към другия край на терена.

Впоследствие феновете разговаряха накратко с играчите и им казаха, че нямат претенции към тях, а само към Кириякос. Те са засвидетелствали и подкрепата си към Ангел Грънчов, когото Кириякос е искал да отстрани от тима, но капитанът му казал, че има договор.  След напрежението около 20 сотаджии дойдоха около терена и заниманието продължи пред погледа и на няколко фенове.

Заради този случай собственикът на клуба Павлин Николов обяви, че оттегля финансирането си за първия отбор.

Ето и неговата позиция:

"След вандалските прояви днес на шепа хора /част от феновете на ФК Спартак/, които не уважиха всичко, което съм направил за израстването на клуба през последните години, взех следното решение: Прекратявам финансирането на отбора в Efbet лига. Отговорността за това, че Спартак няма да продължи в елита, носят тази малобройна група „фенове“, които днес демонстрираха пренебрежение към моралните норми и закона. Оттук нататък ще насоча усилията си изцяло към развитието на школата на клуба, за да изградим ново поколение футболисти и треньори, с които Спартак Варна отново да се гордее!

Благодаря на всички истински спартаклии за подкрепата!"

Автор на статията:
Александър Дечев
Спартак Кириакос Георгиу Асен Миланов ПавлинНиколов спартак треньор нападнаха треньора на Спартак Кириакос Георгиу Спартак Спартак Варна Спартак Варна треньор
0 коментара
fallback
fallback