IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Спорт
07:43 | 27 септември 2024
Обновен: 14:09 | 27 септември 2024

Фенове на Спартак нападнаха Кириакос на тренировка. Собственикът обяви, че спира финансирането

Павлин Николов щял да дава пари само за детско-юношеската школа

По материала работи: Александър Дечев
Фенове на Спартак нападнаха Кириакос на тренировка. Собственикът обяви, че спира финансирането

Около 50 фенове на Спартак прекъснаха тренировката на отбора във вчерашния следобед на СК „Локомотив“. Те влязоха в съоръжението през дупка от Цирковата площадка, за да избегнат частната охрана, която беше на входа. Ултрастите налетяха на треньора Кириякос Георгиу и съблякоха екипа от гърба му, а някои от тях му удариха няколко шамара, пише Блиц. Гръцкият специалист все пак е успял да избяга с мощен спринт към другия край на терена.

Впоследствие феновете разговаряха накратко с играчите и им казаха, че нямат претенции към тях, а само към Кириякос. Те са засвидетелствали и подкрепата си към Ангел Грънчов, когото Кириякос е искал да отстрани от тима, но капитанът му казал, че има договор.  След напрежението около 20 сотаджии дойдоха около терена и заниманието продължи пред погледа и на няколко фенове.

Заради този случай собственикът на клуба Павлин Николов обяви, че оттегля финансирането си за първия отбор.

Ето и неговата позиция:

"След вандалските прояви днес на шепа хора /част от феновете на ФК Спартак/, които не уважиха всичко, което съм направил за израстването на клуба през последните години, взех следното решение: Прекратявам финансирането на отбора в Efbet лига. Отговорността за това, че Спартак няма да продължи в елита, носят тази малобройна група „фенове“, които днес демонстрираха пренебрежение към моралните норми и закона. Оттук нататък ще насоча усилията си изцяло към развитието на школата на клуба, за да изградим ново поколение футболисти и треньори, с които Спартак Варна отново да се гордее!

Благодаря на всички истински спартаклии за подкрепата!"

Коментари

Новини Варна