IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Спорт
10:30 | 22 септември 2024
Обновен: 12:32 | 22 септември 2024

Антъни Джошуа яде голям бой в Лондон (ВИДЕО)

Даниел Дюбоа го нокаутира в петия рунд пред 96 000 зрители на стадион "Уембли"

По материала работи: Слав Велев
Антъни Джошуа яде голям бой в Лондон (ВИДЕО)

Даниел Дюбоа нокаутира в петия рунд Антъни Джошуа в тежка категория на професионалния ринг на боксовата галавечер в Лондон пред 96 хиляди зрители на стадион "Уембли". Той защити титлата си в световната боксова федерация и очаква сблъсък с победителя от реванша между Александър Усик и Тайсън Фюри.

Дюбоа прати четири пъти в нокдаун Джошуа преди съдията на ринга да спре мача 59 секунди преди края на петия рунд. Това е 21-ият нокаут в кариерата на Даниел и най-голямата му победа до момента. Антъни Джошуа загуби за четвърти път в кариерата си и изпусна шанса да стане един от малцината печелили световна титла 3 пъти. Загубите му са от Анди Руис, два пъти от Олександър Усик и сега от Дюбоа.

Още от първи рунд Дюбоа тръгна да пресира съперника си, като пласира десен прав в главата на съперника си още в началото на мача. Джошуа се затрудняваше да намери дистанцията за собствения си удар и играеше в ритъма на Дюбоа. Точно преди гонга Антъни Джошуа падна на земята след огромен десен удар на Дюбоа за първия нокдаун в срещата. Вторият рунд започна с голямо предимство на Дюбоа, който с разнообразна игра разколеба сериозно съперника си и още тук нокаутът бе близо, като Джошуа опитваше всяка възможност да влиза в клинч, пише БНР. В третия рунд Ей Джей падна на земята за втори път след силно ляво кроше на намиращия се във вихъра си Дюбоа. В четвъртия рунд последваха нови два нокдауна, като Джошуа се олюляваше и едва се държеше на крака, но реферът остави двубоя да продължи. Всичко свърши в петия рунд. Джошуа опита да тръгне в атака, като вкара страховит удар в главата на Дюбоа, но в следващият момент бе контриран с десен в брадичката и не успя да се изправи.

Коментари

Новини Варна