IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
15:00 | 16 септември 2024
Обновен: 22:51 | 18 септември 2024

48 отбора стартират в 12-ия сезон на АМФЛ-Варна

Квалификации ще определят състава на четирите лиги

По материала работи: Александър Дечев
48 отбора стартират в 12-ия сезон на АМФЛ-Варна

48 отбора ще участват в 12-ия сезон на Аматьорската минифутболна лига-Варна. Те ще бъдат разпределени в четири лиги. За определянето на състава на всяка една от тях обаче ще бъдат проведени квалификационни турнири. Те са разделени на шест групи по осем тима. Ще играят по веднъж всеки срещу всеки в седем кръга. Така първите два тима от всяка група ще оформят 12-ицата в Premier лигата, третите и четвъртите ще сформират Win 1, в Win 2 ще са петите и шестите в класирането, а тези на последните две места ще си оспорват титлата в Win 3.

Състезанието стартира днес на терените за минифутбол на спортен комплекс "Спартак". По традиция двубоите ще се играят в четири делнични дни всяка седмица – понеделник, вторник, четвъртък и петък.

Почти всички от миналогодишните тимове се записаха и за този шампинат, има и такива с нови имена, както и абсолютни дебютанти. Любопитното е, че географията на участиците обхваща и градове извън Варна, като и през това първенство ще има състави с играчи от Добрич, Шумен, Провадия и дори Монтана.

Коментари

Новини Варна