IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
16:00 | 12 септември 2024
Обновен: 14:09 | 17 септември 2024

Черно море Тича стартира срещу "Левски" във Варна в НБЛ

11 отбора ще участват в баскетболното първенство

По материала работи: Александър Дечев
Черно море Тича стартира срещу "Левски" във Варна в НБЛ

Черно море Тича приема "Левски" в първия кръг на новото първенство в Националната баскетболна лига. Това стана ясно на тегления днес жребий. .

През новия сезон шампионатът ще се проведе по подобие на предходния - в третия етап класирането ще бъде разделено на Първа шестица и Втора петица. Първият кръг ще започне в уикенда 5-7 октомври.

Шампионът Рилски спортист започва кампанията с гостуване на Шумен, а сребърният медалист Балкан ще се изправи срещу Миньор 2015 в Ботевград. Очертаващият се като най-интересен двубой от рунда противопоставя тимовете на Академик Пловдив и Спартак Плевен. Последният мач от кръга пък е този между Ямбол и Берое. Носителят на Купата на България Черноморец ще почива на старта на първенството.

11 отбора ще вземат участие през новата кампания в мъжкия баскетболен елит, с един по-малко от миналата година - Рилски спортист, Балкан, Левски, Черноморец, Шумен, Ямбол, Черно море Тича, Берое, Академик Пловдив, Миньор 2015 и Спартак Плевен.

Липсващ е тимът на ЦСКА, който заради финансовите си проблеми преустанови своето участие в шампионата.

Коментари

Новини Варна