IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
15:45 | 9 септември 2024
Обновен: 16:41 | 16 септември 2024

Ветераните на Спартак спечелиха турнира в памет на Жиката и Доктора

На финала "соколите" победиха Черно море с 1:0

По материала работи: Александър Дечев
Ветераните на Спартак спечелиха турнира в памет на Жиката и Доктора

Ветераните на Спартак (Варна) спечелиха турнира в памет на легендите на клуба Живко Господинов и Стефан Найденов-Доктора. В него участваха четири отбора. Освен домакините качества демонстрираха още бивши футболисти на Черно море, Добруджа и Суворово. Мачовете се играха на стадион "Локомотив".

В полуфиналите "соколите" надиграха с дузпи състава на добричлии. В редовното време двата тима си вкараха по веднъж - Миро Коларов бе точен за варненци, а Диян Божилов - за съперника. Черно море пък се справи със Суворово с 2:0 след попадения на Пламен Тимнев и Диян Атанасов.
Във финала Спартак прекърши градския си съперник с 1:0 след гол на Николай Кателиев. В двубоя за третото място Добружда би Суворово с 5:2, като особено запомнящ се бе голът на Калоян Цветков за загубилия тим, който бе вкаран с прехвърлящ удар от центъра.

Купите бяха връчени от кмета на квартал "Младост" Христо Христов, а специални сувенири на Спартак получиха дъщерите на Господинов и Найденов - Анна и Даниела.

Както е известно, турнирът бе създаден по идея на Пламен Казаков и се организира от целия управителен съвет на ветераните на Спартак (Варна), със съдействието на ПФК Спартак, ЗС на БФС Варна и Община Варна.

Коментари

Новини Варна