Варна 16°
fallback
Спорт
16:30 | 5 септември 2024
Обновен: 23:50 | 16 септември 2024

Завърши 20-ия турнир по конен спорт за купата на СУ

С няколко първи места се отличи Александра Атанасова от ККС „Станил“ (Добрич) с кон Адана

По материала работи: Слав Велев

При отлична организация в Университетската ботаническа градина край морската ни столица, се проведе юбилейното 20-то издание на Републиканския турнир по конен спорт за купата на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Събитието е традиционно за Екопарк Варна и привлича жокеи и коне от спортни клубове в цялата страна. Тази година в турнира участниците се състезаваха в следните дисциплини: „X паркур“, паркур по хронометър за любители и деца, паркур по хронометър без ограничения за класа, щафета с подаване на нагайка, паркур до 140 см с жокер и надскачане на троен бариер.

С няколко първи места се отличи Александра Атанасова от ККС „Станил“ (Добрич) с кон Адана, която главния съдия на турнира Васил Добрев и главния организатор д-р Красимир Косев определиха, като истинско бижу в конкурса.

Купата в най-атрактивната и сложна дисциплина – надскачане на троен бариер получи Мартина Гайдарова от ККС Шумен с кон Атина. Трофеят и бе връчен от Александра Илиева, в памет на нейния баща Огнян Илиев – дългодишен ръководител на УБГ Варна.

Проявата се организира съвместно с ККС „Варна“ и със съдействието на Дирекция „Спорт“ към Община Варна, като специален гост на турнира бе зам.министъра на образованието и науката акад. Николай Витанов.

 

Автор на статията:
Слав Велев
турнир по конен спорт за купата на СУ турнир конен спорт купата на СУ ekopark екопарк варна Екопарк Варна спорт варна спортни новини варна Св. Климент Охридски Александра Атанасова кон Адана
0 коментара
fallback
fallback