IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
14:00 | 4 септември 2024
Обновен: 13:35 | 15 септември 2024

Кириакос Георгиу поиска прошка от феновете на Спартак

"Соколите" чакат двама качествени нови футболисти

По материала работи: Александър Дечев
Кириакос Георгиу поиска прошка от феновете на Спартак

Новият треньор на Спартак Кириакос Георгиу поиска прошка от феновете на тима, които бяха против него при първия му престой.

"Извинявам се на феновете на Спартак, ако съм ги разочаровал, но искам да им кажа, че ще направя всичко възможно, за да спечеля тяхното уважание. Не ме е страх, че след две семдици играем с Черно море. Ще дам всичко от себе си, за да продължи Спартак да се развива по възходяща линия", каза Георгиу.

Той разкри, че няма да играе контрола и целта му е да подготви футболистите максимално добре за срещите с Ботев във Враца и Черно море.

"Спартак от първия кръг насам, мисля, че в два мача игра по един и същи начин. Системите за нещо относително, трябва да има гъвкавост. Спартак иам много добри играчи, ще дойдат и други. Селекцията е динамичен процес и в Спартак не се спира. Това ще ни даде възможност да бъдем гъвкави и да се адаптираме към ситуацията, тъй като не играем срещу един отбор", добави той.

Павлин Николов пък уточни, че Кириакос е помагал на Спартак от първия кръг и лично Томаш е казал, че Георгиу се справя добре. Кириакос работи с Томаш и това е най-последователния ход, Кириакос да продължи при нас, защото не искам човек с друга философия. Чухме се с Томаш, разписах му всичко и му желая успех. Назначението на Кириакос не е реваншизъм, заяви Николов.

Помощникът на Кириакос - Левон Акопян, пък благодари на ръководството за поканата. "Когато Кириакос ми се обади, веднага тръгнах, без да се замисля. Дори оставих децата сами. Искам с работа да оправдая доверието, което ми се гласува. 20 години съм бил помощник на Петър Хубчев. Този човек аз го боготворя и му пожелавам здраве", заяви Акопян.

Две страхотни нови попълнения очаква Спартак до дни. Става въпрос за чужденци, които са офанзивни играчи. За тяхната класа намекна и новият треньор Кириакос Георгиу. "Не искам да издавам много неща от кухнята, но ще ви кажа, че оакваме двама много добри чужди футболисти. Гледал съм ги и знам какво могат, но системата и дъската не значат нищо. Те трябва да се докажат", заяви Георгиу пред медиите.

След края на пресконференцията той и помощникът му Левон Акопян получиха екип на Спартак от собственика на клуба Павлин Николов и заместник-председателя на Управителния съвет Асен Миланов.

Коментари

Новини Варна