IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Спорт
16:30 | 1 септември 2024
Обновен: 02:58 | 15 септември 2024

Гонзо започва чистка в БФС

Гони шефа на реферите и на ВАР

По материала работи: Слав Велев
Гонзо започва чистка в БФС

Началото на новата седмица се очаква да има сериозни промени в съдийската комисия, съобщи Дарик радио. Най-сериозно е разклатен столът на шефа на Комисията Давид Фернандес Борбалан.

Не е изключено, освен него, и други да се сбогуват с постовете си. Говори се, че под прицел са главният мениджър Стоян Алексиев и отговорникът за ВАР Петър Петров. Поне един от тях може да последва съдбата на испанския специалист, който няма дори минимални шансове да запази мястото си.

Според информацията чистката може да се случи още в понеделник. Президентът на БФС Георги Иванов призна пред Дарик радио и dsport преди няколко дни, че не е доволен от работата на съдийската комисия. Поради тази причина промените се смятат за неизбежни.

По непотвърдена информация опция за ръководна позиция в българското съдийство е Станислав Тодоров. Той доскоро беше един от водещите съдии в България, но прекрати своята кариера поради навършване на допустимата възраст.

Припомняме, че от началото на сезона съдийството в родния елит търпя доста критики, като Левски излезе с остра позиция срещу Георги Кабаков след мача с Лудогорец, ВАР не успя да начертае линиите за засадата на мача Локомотив Пловдив – Черно море, а Арда претендира, че е ощетен във Варна срещу Спартак.

Коментари

Новини Варна