IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Спорт
13:40 | 29 август 2024
Обновен: 13:39 | 13 септември 2024

БФС размени цели 16 мача, за да има публика на "Левски" - ЦСКА

Апелативната комисия смени 8-ия и 12-ия кръг

По материала работи: Александър Дечев
БФС размени цели 16 мача, за да има публика на "Левски" - ЦСКА

Апелативната комисия към Българския футболен съюз, след като се запозна с жалбата на ЦСКА и решението на спортното-техническата комисия, и след като изслуша "Левски", ЦСКА, както и представители на Министерство на спорта, СДВР и Столичната община, взе решение срещата от осми кръг от efbet Лига между "Левски" и ЦСКА да се проведе на 19 октомври 2024 година на Националния стадион „Васил Левски“. Апелативната комисия размени 8-ми и 12-и кръг. Така бяха разбъркани цели 16 мача, за да има публика на Вечното дерби.

"С оглед на големия обществен интерес и след като се запозна подробно със становището на СДВР. Апелативната комисия не уважи жалбата на ЦСКА за отмяната на решението на спортно-техническата комисия“, се казва в становището на Апелативната комисия.

Припомняме, че спортно-техническата комисия към БФС постанови двубоя да се играе на стадион "Георги Аспарухов" без гостуваща публика. Това решение предизвика големи спорове, като бе подкрепено публично само от ръководството на Левски. ЦСКА реши да обжалва, а Апелативната комисия определи иска на армейците като допустим, като го преразгледа, след което го отхвърли. По време на заседанието участваха представители на ръководството на БФС, Спортно техническата комисия и телевизията правоносител на родното първенство.

Коментари

Новини Варна