IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Спорт
15:30 | 27 август 2024
Обновен: 06:51 | 13 септември 2024

Три отбора си оспорваха титлата в турнира по ID хокей за купа "Санторели" в Албена

Двама съдии от Варна ръководиха двубоите

По материала работи: Александър Дечев
Три отбора си оспорваха титлата в турнира по ID хокей за купа "Санторели" в Албена

Най-добрият български съдия по хокей на трева Християн Василев и менторът му Николай Янчев, бяха поканени за съдии на международния турнир по ID хокей купа "Санторели" в кк Албена през уикенда с участието на отборите на България, Италия и Ирландия.

Това са отбори, съставени от хора с умствени проблеми, като с основна роля за организацията и провеждането е пловдивския бизнесмен  г-н Микеле Санторели, който е и спонсор на турнира, ММС и БФХТ. На събитието присъстваха проф. Антонов, изп. директор на БФХТ, г-жа Десислава Панева, старши експерт на ММС за Варна, Добрич и Шумен, както и д-р Христозов от Спешъл олимпикс България.

По същото време се проведоха и Държавното първенство на открито за деца до 12, до 14 и до 16 години, където Василев и Янчев също съдийстваха.
Международният подиум на първия по рода си турнир по специални отборни спортове, организиран от спортна федерация в България, бе следният: 

1. Италиански шампиони
2. България
3. Ирландия

При закриването бяха поднесени благодарности към г-н Санторели и неговата фондация за щедрото спонсорство и личното участие. Също така на Министерството на младежта и спорта за финансовата подкрепа, на Спешъл Олимпикс България за тяхното участие и подкрепа, и на всички включили се членове на БХФТ за страхотната организация и участие.

Коментари

Новини Варна