IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 26°
Спорт
12:30 | 26 август 2024
Обновен: 15:14 | 13 септември 2024

Черно море Тича се събра за първа тренировка

Варненските баскетболисти ще изиграят пет контроли преди старта на новия сезон

По материала работи: Александър Дечев
Черно море Тича се събра за първа тренировка

С четиримата новопривлечени играчи – Николай Стоянов, Цветомир Чернокожев, Дахуан Граф и Джон Флорвиъс, селекцията не е приключила и може би отборът ще вземе още един състезател. Това каза треньорът на Черно море Тича Георги Давидов, който събра днес на първо занимание българските баскетболисти в тима. Запитан дали става въпрос за чуждестранен или български състезател специалистът каза, че са възможни и двата варианта, ще решават в хода на селекцията, съобщава БТА.

Освен Мартин Йорданов, който през следващия сезон ще играе в Берое, най-вероятно отборът ще бъде напуснат от Любомир Керемедчиев и Берк Мехмед.

Подготовка с нас започват четири момчета от старшата възраст, съобщи още Давидов. Това са Станислав Колев и Кристофър Узунов, които са родени през 2007 година, както и Светослав Славов и Мартин Попов, които са набор 2008 година. Последните двама участваха на ЕП по баскетбол за юноши до 16 години, Дивизия А, а Мартин Попов бе капитан на отбора. 

Тези момчета са част от школата и това също е важно за мен, коментира наставникът и допълни, че Черно море Тича ще се развива като залага и на свои кадри. „Ние трябва да дадем на тези момчета възможност да мечтаят и да започнат да се приобщават към първия отбор, това е най-нормалното нещо в един клуб“, посочи Давидов.

В сряда във Варна ще пристигне американецът Дахуан Граф, а сънародникът му - центърът Джон Флорвиъс ще дойде на 10 септември.

Основно подготовката ни ще премине в нашата зала във Варна, каза още специалистът. По думите му тук има всички условия, които са необходими за подготовката. 

Поканени сме за участие на турнир в Ботевград от 19 до 22 септември, другите контролни срещи се уточняват все още, каза той и допълни, че тимът ще има около 5 контроли, които според него са достатъчни.

„Амбиции за новия сезон са да направим един много боеспособен отбор, с характер, с бойци вътре, които да гонят победата във всеки мач. Да играем красив баскетбол, бърз баскетбол с много защита и бърза атака, и да радваме много претенциозната публика във Варна, защото Варна е доказан колос в българския баскетбол и задължава“, обясни Давидов.

Запитан има ли вариант Черно море Тича да играе в зала „Конгресна“ треньорът каза, че всички момчета си мечтаят да се върнат в Спортна зала, защото това е една от най-хубавите зали в България. „Аз тайничко се надявам някой ден да се върнем там. Надявам се да покажем добри игри и с това да заслужим по-голямата зала“, допълни Давидов.

Помощници на Георги Давидов в Черно море Тича ще са Веселин Веселинов и Цветомир Бонев, които ще се грижат и за старшата възраст на клуба.

Следващият понеделник от 11:00 часа каня всички медии, които имат желание да дойдат в залата, ще има отворена тренировка с възможности за снимки и интервюта, каза още треньорът на варненския тим.

Коментари

Новини Варна