IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Спорт
13:30 | 25 август 2024
Обновен: 02:32 | 10 септември 2024

Вини реши! Напуска ли Реал за арабските милиони?

Възможността за спечелване на "Златната топка" оказва значително влияние върху този трансфер

По материала работи: Слав Велев
Вини реши! Напуска ли Реал за арабските милиони?

Винисиус няма да преминава в клуба от Саудитска Арабия през това лято. Според ESPN крилото на Реал Мадрид ще изчака края на сезона и едва тогава ще реши дали да замине за държавата от Близкия изток.

Възможността за спечелване на "Златната топка" оказва значително влияние върху този трансфер.

В Саудитска Арабия се надяват по-лесно да се договорят с Реал Мадрид през 2025 година, когато Винисиус ще има още само две години от договора си.

24-годишният бразилски национал може да получава до 350 милиона евро годишно в шампионата на Саудитска Арабия с отбора на Ал-Ахли.

Според източника Ал-Ахли е готов да плати на „Лос Бланкос“ един милиард евро за Винисиус. Ако сделката бъде факт, бразилецът ще се превърне в най-добре платения спортист в историята, като за петте години от договора футболистът ще спечели над един милиард евро.

В Саудитска Арабия искат да направят Винисиус лице на предстоящото Световно първенство през 2034 г., което ще се проведе в страната.

Коментари

Новини Варна