IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Спорт
11:45 | 23 август 2024
Обновен: 12:03 | 8 септември 2024

Варненския клуб „Вокил“ изпраща петима състезатели на Световното първенство по кикбокс за кадети в Будапеща

Състезанието ще се проведен от 23 август до 1 септември унгарската столица

По материала работи: Слав Велев
Варненския клуб „Вокил“ изпраща петима състезатели на Световното първенство по кикбокс за кадети в Будапеща

Предстои първото от двете най-престижни състезания в кикбокса на международната федерация „ВАКО“ за тази година.

От 23 август до 01 септември 2024г. в Будапеща (Унгария) ще се проведе Световното първенство по кикбокс за кадети.

До момента заявки за участие в зала „ BOK SPORTS HALL“ са подали 2255 състезатели от 68 държави, като заявените категории и възрастови групи са 3090.

Варненския клуб „Вокил“ изпраща петима от своите шампиони като част от националния отбор на България. Виктор Ненков, Виктор Михалев, Кристиян Георгиев, Преслав Георгиев и Ясен Бирсен ще бъдат част от състава на българските национали, които са общо 86.

Всички представители на най-добрия клуб по кикбокс за 2023г. ще се състезават на ринг в стиловете фул контакт, лоу кик и К1.

 

„Това ще бъде най-тежкото състезание за цялата година в тези възрастови групи. Над 3000 заявени категории е много сериозна цифра. Криастиян Георгиев е в стил лоу кик при младшата възраст до 63.5кг и има 12 човека в категорията си. Виктор Михалев е до 54кг при младшата възраст в най-тежкия стил К1 и също е с 12 съперника. Преслав Георгиев също е в стил К1 до 57кг при юношите младша възраст и е с 10 съперника. Виктор Ненков, който е действащият ни Европейски шампион от 2023г. вдигна категорията и за първа година ще е при по-големите. Сега ще играе на 67кг в стил К1, при юноши старша възраст и има 16 състезатели в категорията . Ясен Бирсен ще се състезава в стил фул контакт до 67кг при юношите старша възраст до 19г. и е с 15 човека в категорията. Състезанието е най-силното до момента от към участия на настоящи и бивши шампиони в категорията си от цял свят. Вярвам че момчетата от клуба направиха много добра подготовка благодарение на помощта от Община Варна и Министерството на младежта и спорта по програмите за развитие на спортните клубове. Това определено оказва своето влияние и смятам, че отбора ще се представи перфектно и ще донесе златни медали за град Варна“, заяви главния треньор на клуб „Вокил“ Петър Петров:

Националите на „Вокил“ ще отпътуват на 23.08.2024г. за град София, където е сборния пункт за всички състезатели от цялата страна преди тръгването за Световното първенство за кадети в Будапеща.

Коментари

Новини Варна