IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
13:20 | 14 август 2024
Обновен: 21:36 | 10 септември 2024

Чертвърт милион премия за всеки от златните ни медалисти в Париж

Среброто и бронзът са оценени на 200 000 и 100 000 лева

По материала работи: Александър Дечев
Чертвърт милион премия за всеки от златните ни медалисти в Париж

Служебният премиер Димитър Главчев официално обяви премиите, които ще получат олимпийските медалисти на България след края на Игрите в Париж. Шампионските премии са 250 хил. лева за златен медал, 200 хил. лева за сребърен медал и 100 хил. лева за бронзов. Главчев обяви това в началото на днешното редовно правителствено заседание.

Министър-председателят акцентира върху представянето на българските спортисти на Олимпиадата в Париж. „Няма как да не поздравя българските олимпийци, техните треньори и ръководители на федерации затова, че състезавалите се от името на България, успяха да направят най-успешната Олимпиада от 20 години насам, коментира премиерът. Не си приписваме никакви успехи и няма как, държавата като цяло е длъжник, посочи той. И подчерта, че колкото и да дава държавата средства за спорта, все няма да са достатъчно. По думите му обаче си струва да се отбележат успехите и да се покаже признателност на спортистите, които прославят страната“, каза той.

„Пожелавам на всеки следващ премиер удоволствието, което изпитах аз да се срещна и да подкрепя българските олимпийци. Наистина усещането беше неописуемо“, допълни служебният премиер.

България спечели 3 златни, 1 сребърен и 3 бронзови медали.

Коментари

Новини Варна