IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
16:51 | 8 август 2024
Обновен: 09:50 | 9 септември 2024

Наградиха на победителите от Спартакиадата по морски спортове във Варна (СНИМКИ)

В състезанията участваха 8 отбора в дисциплините ветроходство, гребане, теглене на въже и хвърляне на хвъргало

По материала работи: Слав Велев
Наградиха на победителите от Спартакиадата по морски спортове във Варна (СНИМКИ)

Снимки: Община Варна

Наградиха победителите в Спартакиадата по морски спортове на Военноморските сили на Република България. Официалната церемония по награждаването на отличените в състезанието, посветено на 145-тата година от създаването на военния флот се проведе днес на Морска гара. Заместник-кметът на Варна Илия Коев връчи купи и грамоти на победителите в  дисциплината ветроходство при жените и мъжете. 

На първо място в женското гребане беше отличен отборът на Военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, на втора позиция се нареди екипът на Военноморските сили. При мъжете победител в гребането бе тимът на спортен клуб „Атом“ - гр. Козлодуй, втори завърши отборът на  военно формирование 28580 - Варна, трети се класира тимът на военно формирование 38920 също от морската столица. 

Заместник-кметът поздрави всички участници в традиционния морски турнир за успехите им в спорта и в професията, на която са се посветили. Коев приветства и  организаторите от ВМС за успешното провеждане на събитието и по случай отбелязването на 145-тата годишнина от създаването на военния флот в България. 

На тържеството присъстваха още заместник-командирът на ВМС флотилен адмирал Ваньо Мусински, зам.-началникът на ВВМУ кап. I ранг Емил Йорданов, Кристиан Димитров – директор на дирекция „Спорт“ в Община Варна, близки на състезателите. 

В Спартакиада 2024 участваха осем отбора, а състезанията в дисциплините ветроходство, гребане, теглене на въже и хвърляне на хвъргало се проведоха в акваторията на Варненския залив и във Военноморска база Варна.

В Спартакиадата вземат участие сборни отбори на ВМС - по един мъжки и женски, три отбора от военните формирования на Флотилия бойни и спомагателни кораби, отбор на Военноморска база Варна, по един мъжки и женски отбор от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” и отбор от спортен клуб „Атом” от АЕЦ „Козлодуй”- мъже и жени.

Коментари

Новини Варна